Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Carriage 21025 van Stoom Stichting Nederland (SSN)

© Dhr. Jo Roesen

ManufacturerBaume & Marpent
TypeK1A
Year build1934
Gauge1435 mm
LocationRotterdam Noord Goederen
Ready for service?nee, in revisie
Weight51 ton
Total length23,32 m
Classification2`2`
Max. speed140 km/h
Orig. ownersNMBS/SNCB, Vennbahn
Historical numbers21025, 50 88 18-40.
      
Diese Tekst ist leider nicht im Deutsch verfügbar

Dit rijtuig stamt uit de begin jaren 30. Het rijtuig heeft 64 zitplaatsen verdeeld over 2 gedeeltes, rokers en niet rokers, te herkennen aan de kleur van het fluweel, groen en rood, beide afdelingen beschikken over een gesloten coupe met 6 zitplaatsen. Daarnaast bieden beide balkons plaats aan 6 zitplaatsen d.m.v. gestoffeerde klapzitjes.


De rijtuigen zijn tot aan het eind van de jaren '80 ingezet, voornamelijk bij militaire en extra treinen. De SSN was al geruime tijd op zoek naar passende rijtugen, omdat huren van passende rijtuigen steeds moeilijker en duurder werd. Eind 1990 kocht de SSN 5 rijtuigen van dit type aan, die sindsdien de SSN-standaardstam vormen, samen met het mitroparijtuig. Dit rijtuig is afkomstig van de Vennbahn ( B ) en is door de SSN overgenomen nadat de Vennbahn al haar activiteiten had gestaakt.


Dit rijtuig heeft toelating in Nederland. In tegenstelling tot de andere rijtuigen heeft dit rijtuig geen toelating in Duitsland. Ook zijn de rijtuigen al op Belgische en Luxemburgse sporen ingezet geweest.


Met dank aan P.A.N. Esseling

Data maintained by:
Tim Goorman, email: timgoorman(a)gmail.com
Please substitute (a) for @, this is an anti-spam measure