Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van Stichting Het Nederlands Spoorwegmuseum (SpM)

topobject topobject

De 41 kwam op 15 november 1954 vanuit de Rotterdamse Allan-fabriek in dienst. Het motorrijtuig leed een rustig bestaan zonder schade van enige omvang. Van 14 mei tot en met 29 mei 1958 kwam was het stel in Haarlem voor een kleine revisie. De grote revisie werd van 26 augustus tot en met 17 oktober 1960 uitgevoerd om weer gevolgd te worden voor een kleine revisie van 2 november tot en met 3 december 1964.


 
Totaal 1983 objecten.