Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik (SHM)

topobject topobject

Nederlands bekenste loc: NS 7742 Bello


De stoomtramlijn Alkmaar-Bergen aan Zee is een van de bekendste in ons land. Nog bekender waren de locomotieven die over deze lijn reden: 'Bello'. De in 1914 gebouwde NS 7742 is een van deze roemruchtige locomotieven, maar slecht de enige die bewaard is gebleven. Naast de NS 7742 zijn ook twee authentieke rijtuigen van deze tramlijn bewaard gebleven. Na de restauratie van deze rijtuigen kan een originele 'Strandtram' worden gevormd.

De NS 7742 is van grote Cultuur Historische waarde en is beoordeeld met een A-status in het Register Railmonumenten.

Klik hier voor meer info over NS 7742 Bello

 
Totaal 1998 objecten.