Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van Museumspoorlijn STAR

topobject topobject
Sik 204 (Werkspoor, 1934) is de oudste museaal bewaard gebleven locomotor in Nederland, en heeft daarom een A-status gekregen in het Railregister. De Sik is sinds 1999 bij Museumspoorlijk STAR, en kreeg in de zomer van 2000 haar authentieke groene kleurstelling terug. Medio 2008 volgde, na enkele jaren terzijde te hebben gestaan, het langverwachte groot onderhoud. Sinds september 2008 is locomotor 204 weer in dienst.

 
Totaal 1990 objecten.