Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van de Gelderse Smalspoor Stichting (GSS)

topobject topobject
Deze loc van het merk LKM (type NS2f) uit 1955 is bijzonder omdat dit de enige bedrijfsvaardige loc van dit type in Nederland is. Ook bijzonder is dat dit slechts één van de weinig loc's van dit type is die voor 700mm spoor is gebouwd (normaal 600mm). De Gelderse Smalspoor Stichting (GSS) te Heteren heeft deze van oorsprong Oost Duitse loc in 2008 aan de collectie kunnen toevoegen en direct daarna is met de restauratie begonnen.

Ondanks het grote formaat is dit een erg soepele en praktische loc. Daardoor wordt de loc bij de GSS vaak gebruikt voor het rijden van personen- of werktreinen.

Voor meer informatie over de GSS kijk onder het kopje 'Industrieële smalspoormusea' of direct op de GSS website: www.smalspoor.nl

 
Totaal 1998 objecten.