Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van de Museumtram Nederlands Openlucht Museum (NOM)

topobject topobject

Dit motorrijtuig begin 2012 een dakrevisie gehad en rijdt weer  zijn rondjes over het terrein van het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem.

Degene die tot bestelling van de serie HTM 250 - 279 zijn overgegaan in 1919 zullen niet hebben kunnen vermoeden dat de 274 nog geregeld gebruikt zou worden in 2012 voor het vervoer van personen.

Het 90 jaar oude motorrijtuig heeft bij bestelling  15876,33 gulden gekost zodat het rijtuig per jaar 176,41 gulden (= 79,83 Euro) per jaar aan afschrijving heeft gekost, dit natuurlijk wel zonder de onderhoudskosten;

Voor de oud Hagenaars is dit een markante tram outfit!


 
Totaal 1976 objecten.