Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van Museumspoorlijn STAR

topobject topobject
Loc 19, een Deutz-loc van het type MS530C (1962), is in 2003 van de Bremer Stahlwerke overgenomen. In 2003-2004 is de loc beperkt onder handen genomen en in de rijdende dienst ingezet. Na een schilderbeurt in 2004 en aansluitend in 2004-2006 de nodige technische werkzaamheden ontstonden eind 2006 enkele problemen met de loc. Tevens waren dringend nieuwe wielbanden nodig. Tussen december 2006 en maart 2008 is de loc grondig onder handen genomen, en daarbij voorzien van nieuwe wielbanden, nieuwe huifdeuren, technisch nagekeken en waar nodig gereviseerd, en compleet geschilderd. Op 26 maart 2008 is de loc, wederom in Bundesbahn-kleurstelling en met het pseudo-DB-nummer V53 019, weer in dienst gesteld.

 
Totaal 1995 objecten.