Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Thema en fotosites

De fotosite van Allard Rogier van Ravesteijn, die de webmaster is van de NMMD. Heel veel foto's van de museumbedrijven en veel info van zijn H0e smalspoorbaantje.
De fotosite van Wouter Adriaanse, een van onze beheerders. Staat vol met mooie foto's met stoomtrams als zwaartepunt.
Een indrukwekkende hoeveelheid foto's genomen door een van de betere (en actievere) spoorwegfotografen in Nederland.
Een site met veel mooie foto's van Nederlands materieel en spoorwegen.
De spoorwegen in beeld - heden & verleden
Deze site is voornamelijk een foto-site met hier en daar wat extra informatie.
Een site met veel foto's en informatie over de spoorwegen in Nederland.
Een site met foto's en info over de Spoorwegen in Nederland. De moeite waard om te bekijken.
De site gaat over het elektrische materieel van de ns met foto's en omschrijvingen per materieelsoort
Treinwebsite met foto's & Informatie over Treinen in Nederland.
Fotopagina van René Hameleers, die zelf werkzaam is bij de Spoorwegen. Mooie foto's dus !!
Op deze onafhankelijke en niet-commerciële site vind je onder andere veel informatie over goederenvervoer per spoor in Nederland, fotogaleriën met onderwerpen als Nederlands materieel in het buitenland, de goederenvervoerders in Nederland, treinen in en rond Utrecht en nog veel meer!
Op deze mooie site is de geschiedenis van het trambedrijf in Nijmegen gedocumenteerd.
Fotosite van Tim Goorman met veel foto's van de STAR en van de Sik.
Een duidelijke site met daarop de stalen rijtuigen van de Nederlandse Spoorwegen.
Site waarop de restauratie in beeld gebracht is van twee smalspoorlokjes door Tjalling Ament en Henk van der Heijden. Interessant om te zien hoe twee zwaar toegetakelde loks weer tot prachtstukken verworden zijn.
Een foto site met o.a. aandacht voor de rijdende treinen op het scherm.
www.nedtrein.info is een site welke zich volledig richt op het spoorweg net in Nederland. Ons archief bestaat uit meer dan 1000 foto's 10 tallen videofilmpjes en een schat aan informatie.
Op ijzeren wegen, een site van Roelof Hamoen met interessante info over diverse onderwerpen.
Op deze engelstalige site zijn de meest bijzonder stoomlocs te vinden. Zeer uitgebreid en erg boeiend.
De site van Thorsten Büker, met kaarten van bijna alle Europese spoorwegen. Absoluute topsite.
Een site met een aantal artikelen over de Europese locomotieven.
Site over de Duitse electrolocs. Erg uitgebreid !
Site van Leo Bakker over het tuindersspoor. Dat is het smalspoor wat gebruikt werd in de landbouw en tuinderijen.
Informatiepagina voor het Buffermaterieel 1924, beter bekend als de Blokkendozen. Een volledige site voor de Mat24 liefhebbers.
Deze site gaat specifiek over de mc9002 van Nedtrain in Haarlem. De mc9002 is het blokkendoos motorrijtuig wat door de vrijwilligersgroep van de werkplaats Haarlem volledig gerestaureerd is.
Weblog over iemand die het stokersvak aan het leren is, en dus heel interessant voor mensen die ook willen helpen bij een van de musea.
Site over de lijn Tilburg-Turnhout en de geschiedenis ervan. Het Bels Lijntje 1867 - 2005. Door Stefan van Kaam.
Deze website toont sporen van het verleden in de Beemster en omliggende polders. Het gaat hierbij zowel om letterlijke stoomtram-sporen, als om sporen van andere interessante zaken van vroeger, voornamelijk in de Beemster.
In het begin van de 20e eeuw werd vanaf Hoorn een spoorlijn aangelegd ten behoeve van een stoomtram, die via Schellinkhout, Hem, Wijdenes en Venhuizen naar Bovenkarspel-Grootebroek zou gaan rijden. Deze pagina is een geslaagde poging de lijn en de overblijfselen daarvan te documenteren.
Historisch Genootschap de Blauwe Tram. Dit genootschap heeft tot doel de herrinnering aan de blauwe tram levend te houden.
Deze site is geheel gewijd aan de restauratie van loc 8, van de MBS (Museum Buurt Spoorweg)
Onder het motto "Positief klagen mag ook" kan je op deze website klagen maar ook iets positiefs zeggen over de NS, want het is niet alleen kommer en kwel.
Site met erg veel goede informatie over het klassieke Nederlandse seinwezen
en het vroegere Nederlandse materieel. Zwaartepunt is het Nederlands
materieel tot de jaren '60.
Tramsporen, een eerbetoon aan de traditionele tram. Een site vol met sfeerbeelden die onder andere de vele reeds opgeheven lijnen van de NMVB weergeven.
De pagina van Sven Ackermann, die gaat over de eenheitsrijtuigen van de Deutsche Reichsbahn.
Iedere week komen ze bij elkaar, de Weg&Werkenploeg. Een groep enhousiaste mannen die (grotendeels) vrijwillig komen klussen aan de museumspoorlijn Hoorn-Medemblik. Ze zijn verantwoordelijk voor het baanonderhoud, maar ook voor de aankleding van de stationsgebieden.
Beelden tussen rails. Een Belgische site van Marc Petit, met veel fraaie foto's en verslagen.
Deze pagina's gaan over de voormalige Haarlemmermeerspoorlijnen. Je kunt hierop zien wat er nog van over is en wat er zoal op modelspoorgebied gebeurt betreffende deze lijnen.
Deze pagina heeft tot doel meer informatie te verschaffen over de vroegere machinistenstandplaats Feijenoord. Vooral de hoeveelheid anecdotes en wetenswaardigheden maken dit tot een prima leesbare site.
Op www.schraal.nl is een selectie te vinden van de foto's van P.Schraal. Elk deel van Nederland heeft zo zijn eigen punten en deze wil hij graag vast leggen op de foto. Hierbij probeert hij het wel telkens anders te doen. De vele onderwerpen en grote hoeveelheid fotos maken de site de moeite waard.
Deze site geeft een zo compleet mogelijk beeld van een tramwegmaatschappij welke bestond van 1881 tot oktober 1947 en ook wel bekend stond als 'de Gooise moordenaar'.
Een informatieve site over de IJzeren rijn.
Een themasite over de Rotterdams Elektrsiche Tram, met veel beschrijvingen van materieel, geschiedenis en de lijnen.
Peter Breedijk is een vrijwilliger bij de SSN. Op zijn site verteld hij over het wel een wee bij de SSN. Een goede en interessante site met achtergronden over het SSN materieel.
Deze website wil zich onderscheiden van de rijke hoeveelheid interessante sites op het gebied van de spoorhobby, die zich met het (recente) heden bezighouden. Mijn archief bevat tal van dia’s, foto’s en negatieven die vooral in de periode 1962 – 2000 zijn ontstaan. Deze site laat beelden zien uit deze periode.
Deze website heeft geen serieuze bedoelingen, voor zover u dat mocht denken. Eigenlijk was de enige reden om deze site te bouwen wat te doen met het fotowerk dat sinds jaar en dag op zolder ligt te verstoffen. De wens is de bezoeker zicht te geven in de veelal spoorse herinneringen van de maker. Dat daarbij het plezier voorop staat is natuurlijk vanzelfsprekend.