Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

De Stichting Romeo / Tramwegstichting Rotterdam

© Stichting ROMEO

Oprichting 1997
Spoorwijdte     1435 mm
Homepage Homepage van de Romeo/TS Rotterdam (externe link)
Externe links

Museumtramlijn 10

Website Tramweg-Stichting Rotterdam / Trammuseum Rotterdam

Website Stichting Romeo.

Adressen Stichting RoMeO
Postbus 156
3000 AD ROTTERDAM
06-83214430 (algemene informatie); 06-53513630 ( tramverhuur)
info@stichtingromeo.nl / info@lijn10.nl

Vanaf de jaren '60 waren diverse organisaties in Rotterdam bezig met het bewaren van oud tram en busmaterieel van de Rotterdamse Electrische Tram. Doordat de zomerse "Toeristenlijn" 10 een ongekend succes was door de exploitatie met oud materieel werd de situatie enigzins onoverzichterlijk door de diverse organisties.

Reden waarom de Rotterdamse Electrische Tram, RET, in 1993 opdracht gaf om een plan op te zetten voor de exploitatie van het historische materieel en daarin de samenwerking met de organisaties in één verband onder te brengen.

Zo werden de RET zelf, De Tramweg-Stichting, de Stichting Veteraan Autobussen en het Openbaar Vervoer Museum ondergebracht in de, in 1997 opgerichte, stichting ROMEO ( Rotterdams Openbaar vervoer Museum en Exploitatie Oldtimers).

Stichting ROMEO is nu een goed geleide vrijwilligersorganisatie waarvan de 125 medewerkers allen zorgen voor een prachtige collectie oud-RET vervoermiddelen die nog geregeld in het stadsbeeld zijn te zien.

Zo vervoert de museumtramlijn 10 bezoekers van de stad in een fraaie rondrit met uitleg en lijn 11 zorgt voor het vervoer naar Diergaarde Blijdorp. In de winter wordt door ROMEO de "Snerttram" nog verzorgd en voor bijzondere gelegenheden is het mogelijk om een historische tram of bus te huren.

 

Data beheerd door:
Henk Boshuyzen, email: hjj.boshuyzen(a)gmail.com
Vervang (a) door @, dit is een antispam maatregel.