Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle data over het Nederlandse Museummaterieel

Foto van een vriendelijke man van Museum Werklust te Losser die U welkom wuift.

Welkom bij de site over het Nederlandse museummaterieel.

Deze site wordt gemaakt door een onafhankelijke groep spoorwegliefhebbers met als doel om al het spoorwegmaterieel dat wordt gebruikt door de spoormusea bij elkaar op een site te zetten in een doorzoekbare database.

Op deze manier ontstaat een overzicht van al het behouden gebleven spoorwegmaterieel.

Deze site is een niet-commercieel initiatief en wordt door meerdere beheerders gemaakt en onderhouden. Elke beheerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, en als u wilt weten wie wat beheert kunt u links in het menu klikken op "Over de NMMD".

Uiteraard waarderen wij op- of aanmerkingen en aanvullingen op de site en de inhoud enorm, en als u ons een mailtje stuurt krijgt u altijd antwoord.

Topobject van Stichting Het Nederlands Spoorwegmuseum (SpM)

topobject topobject

In de crisisjaren van de jaren dertig van de twintigste eeuw was het voor de Nederlandsche Spoorwegen hard tijd om te moderniseren. Dit leidde tot de introductie van de eerste diesel-elektrische treinstellen die voorzien waren van vele innovaties. Voor de reizigers was van belang dat de 3e klasse-reiziger van 'zachte' banken was voorzien, en door de hoge snelheid van 120 km/h kwamen de treinen sneller op hun eindbestemming.


 
Totaal 1902 objecten.