Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Alle Daten über die holländischen Museumsfahrzeuge.

Willkommen auf der Homepage über die holländischen Museumseisenbahnfahrzeuge!

Diese Homepage wird durch eine unabhängige Gruppe von Eisenbahnfreunden betrieben. Das Ziel der Homepage ist, eine komplette und durchsuchbare Datenbank zu erstellen, die alle niederländischen Museumseisenbahnfahrzeuge enthält.

So entsteht eine übersicht aller in Holland erhaltenen Museumsfahrzeuge.

Diese Homepage verfolgt keine kommerziellen Absichten und wird durch mehrere Verwalter erstellt und betrieben.

Jeder Verwalter ist für seinen Teil der Seite selbst verantwortlich.

Anmerkungen, Korrekturen und / oder Ergänzungen zu unserer Homepage schätzen wir sehr. Wenn Sie uns eine e-Mail schicken, bekommen Sie immer eine Antwort (meistens auch auf Deutsch).

Spitzenklasse von de Gelderse Smalspoor Stichting (GSS)

topobject topobject
Deze Diema loc van het type DS14 heeft jarenlang lange turftreinen getrokken voor de Purit Mij in Klazienaveen, voordat deze loc terecht kwam bij de Gelderse Smalspoor Stichting (GSS) te Heteren.

In 2000 is deze loc uitgeleend aan steenfabriek 'Randwijk' in verband met een defect aan de dieselloc van de fabriek. Hier werd de loc dagelijks gebruikt voor het aanvoer van klei op de manier zoals dat tot in de jaren 80 gebruikelijk was in Nederland. Daarmee is deze loc de laatste actieve smalspoorloc voor de aanvoer van klei in de Nederlandse grofkeramische industrie.

Sinds 2005 is de GSS gehuisvest op het terrein van steenfabriek 'Randwijk' en bezig met het opbouwen van een smalspoormuseum wat in het teken staat van de baksteenfabricage. Deze Diema loc is daamee dus te zien op de authentieke locatie.

Voor meer informatie over de GSS kijk onder het kopje: 'Industrieële smalspoormusea' of direct op de GSS website www.smalspoor.nl

 
Totaal 1998 objecten.